Vychutnajte si lososové bruschetty, potom si dajte domáce ravioly s ricottou, špenátom a šalviou. A ako sladkú bodku pravé talianske tiramisu alebo cheesecake s kokosom a nutelou.
Recepty na všetky tieto lahôdky nájdete v novej knižke U Taliana, od Taliana, ktorý je však už 20 rokov aj Slovákom. Andrea Ena.
Zastavte sa U Taliana
Ak ste niekedy ochutnali rizoto či pizzu od Taliana, viete, o čom je reč. Andrea Ena, známy svojimi reštauráciami Sapori Italiani a Da Andrea, prináša svoje kulinárske umenie priamo do vašej kuchyne.
Sardínsky šéfkuchár si získal srdcia milovníkov talianskej kuchyne po celom Slovensku a v knihe vám ponúka svoje najobľúbenejšie recepty, ktoré kombinujú autentické chute s lokálnymi surovinami. S vyše dvadsaťročnými skúsenosťami na Slovensku presne vie, čo chutí slovenským gurmánom, a preto do svojej knihy vybral recepty, ktoré ulahodia každému.
V knihe nájdete recepty na lahôdky ako:
- Bolonské ragú
- Lososová krémová polievka
- Tuniakové fusili
- Tuniakový tatarák
- Šafranové rizoto s klobásou a so syrom
- Kuracie BBQ s kukuričnou polentou
- Králik na taliansky spôsob
- Ricottová torta
- Kakaové cantuccini s lieskovcami
- Panna cotta s lesnými plodmi
Rozhovor s Andreom
Vypočujte si rozhovor v knižnom podcaste. „Ak raz ochutnáte taliansku kuchyňu, zamilujete si ju,“ hovorí Andrea Ena hovorí a pridáva svoje spomienky na detstvo v Taliansku, obľúbené recepty, povie vám o tom, ako spoznať kvalitnú pizzu ap.
Táto kniha nie je len zbierkou receptov, ale aj pohľadom do duše talianskej kuchyne, kde každé jedlo rozpráva svoj vlastný príbeh. Andrea vás naučí, ako pripraviť pravé talianske cestoviny či dokonalé rizoto. Vždy pritom dbá na jednoduchosť a čerstvosť, ktoré sú pri príprave talianskych jedál kľúčové.
S Andreovou knihou môžete priniesť autenticitu a jedinečnú chuť jeho jedál priamo na svoj stôl. Uvarte ich s láskou, ako to robí samotný šéfkuchár, a vychutnajte si so svojimi blízkymi pôžitok z pravej talianskej kuchyne.
Kniha vás prenesie do chutného a voňavého Talianska, aj na Sardíniu a Sicíliu, lebo krv týchto regiónov Andreovi koluje v žilách. Najskôr rozpráva svoj príbeh, pridáva rôzen tipy a triky do kuchyne, ale základom sú recepty. Je ich vyše 80, od omáčok, cez polievky, cestoviny, rizotá, hlavné jedlá až po dezerty.
Začína sa to bazalkovým pestom a končí jesenným gaštanovým koláčom.
Knihu spolu s ním napísala Zuzana Čižmáriková, ktorá má už na konte úspešné knihy s gastroenterológom Ladislavom Kuželom.
Nádherné fotografie urobil Matt Rybansky a grafickú úpravu akademický maliar a grafik Juraj Šramko.
Pozrite si video – Andrea Ena o svojej knihe:
Milan Buno, knižný publicista
Foto: SkveléKnihy.sk, Ikar